tisdag 16 augusti 2011

Knaperi knaperi knus, vem knaprar på mitt hus?Idag blir det frågesport hos mig, där jag hoppas på lite hjälp från er som kan era skadedjur och andra oönskade trädgårdsinnevånare. Kommer förstås i form av - ja, just det - ett Picasa-collage...  ;) Första pris för den som har alla svar blir glädjen att få titulera sig min trädgårdsguru!

A är ett blad från min stjärnflocka, som fått dessa bruna fläckar, gulnar och blir fula. Inte alls snyggt i den delen av rabatten just nu. Så, på A svarar jag: Ja, vadå? Någon som vet vad det kan vara?

B är ett rosblad från min 'Schneewittchen'. Alldeles fransig i kanterna som ni ser, och likadant är det med lagerhäggen som finns på samma sida, den norra baksidan av huset. Någon knaprar friskt, men vem?

C är ett funkiablad, och alla plantorna längs uteplatsen har fått samma skador på bladen närmast marken. Här finns däremot ledtrådar! Angriparen far fram på ett fordon av röd plast med texten "Bobby Car", har bråttom och hojtar "Nu kör vi!". Det verkar alltså vara ett större skadedjur som varit framme. Nån som har en idé? ;)

Då var det tisdag, mina vänner. Hoppas er dag har varit lika solig som här i Skåne! I morse var det tydligt att luften slagit om till den höga klara luft som flaggar för höstens ankomst. Har förlikat mig med tanken nu... det ska bli mysigt!

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...