måndag 8 augusti 2011

Kvinnan som samlar på stenar

Jaha, då var det måndag igen... Jag är inne på mina sista skälvande dagar av ledighet, och börjar jobba lite senare nu i veckan. Nu ägnar vi dagarna in i det sista åt att förbereda hus och trädgård för ombyggnaden. Allt på övervåningen ska ner i källaren, källarprylarna måste därmed stuvas om, en del ska kastas - ja, det är som ett stort femtonspel! Och vi har redan varit på tippen tre gånger den gångna helgen.

Ute i trädgården väntar vi idag på att stubbfräsaren ska komma, och sedan ska jag fortsätta att flytta växter. Hej och hå, nu händer det äntligen! Igår grävde jag upp ännu fler gatstenar, halvt dolda i kanten av gräsmattan där de nog har legat ett bra tag. Ni skulle se vårt stenlager som vi har bakom trädgårdsskjulet! Och ändå har vi använt en hel del som kanter till de nya rabatterna (som ni bland annat kan se här).


Denna trädgård har varit som en stenbutik - allt fanns! Röda och grå betongplattor, sjöstensplattor, gatsten i olika storlekar och såna där sicksackmönstrade stenar som man ofta ser på i kommunala anläggningar. Några av varje, lite här och lite där... Klonk, sa det i spaden så fort man skulle gräva någonstans. Som vi har burit, svurit och kämpat för att bli av med det mesta av allt detta! Men nu känns det fint, smågatstensberget bakom skjulet växer och till våren när allt är klart ska de kanta den nya trappan och rabatten.

Vår trädgård var en rishög, men det fanns guldkorn. Ett av dem är absolut dessa stenar, och det känns bra att de återanvänds. Jag tycker om när saker har en historia, och gillar oftast gammalt mer än nytt.

Så, nu ska jag hindra sonen från att packa upp allt som jag just packat ner. Jag önskar alla en fin måndag, och  att det inte känns alltför tungt för er som börjar jobba efter semestern idag.

Till sist också ett stort tack till rosälskarna därute som gav lugnande besked, råd och tips om hur jag ska bekämpa rosten på mina rosor. I'm on it!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...