måndag 29 augusti 2011

Måndagsbetraktelse

Vad göra när man kommer hem från en minst sagt hektisk dag på jobbet, har stressat för att hämta på dagis, ungarna gnäller, humöret sviktar och till råga på allt möts man av denna syn?

Tja, det är bara att försöka fokusera på något annat en stund, titta bort från byggkaoset och rikta blicken mot trädgårdens små glädjeämnen istället. 

Som att taklöken som sett rätt ledsen ut hela sommaren kvicknat till efter allt regn och är så här fin.

Och att min kantnepeta vågar sig på en försiktig andra blomning (visserligen med några trista fläckar på bladen, men vad gör väl det när man håller på att träna sitt positiva tänkande?).

Och min lilla pärlbräken som jag förlorat hoppet om efter att den glömts bort under en torr semestervecka går en ny höst till mötes. Är den inte fin med sina flikiga ljusgröna blad? Helt klart en ny favorit!

Mina 'Schneewittchen' har kommit igen efter bladlusinvasionen och lyser härligt vita bakom kantnepetan. Faktum är att de nog aldrig varit finare!

Och till sist: Vem kan motstå denna nya invånare i min lilla minidamm? Tack Tage för inspirationen! :)

Ja, tänk att det funkar varenda gång - några minuter i trädgården så flyger stressen sin kos och en jobbig dag glöms bort efter några klipp med sekatören. Vad skulle jag göra utan min trädgård? Hur sur, stressad och allmänt gnällig skulle jag inte vara? ;)

Nu kokar plommonmarmeladen på spisen, barnen tittar på film en stund och jag njuter av doften från grytan och det plötsliga lugnet som infann sig. Det blir nog en bra vecka ändå!

Kram från icke måndagsälskaren
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...