lördag 6 augusti 2011

Så var det bara stubben kvar...

Ja, som ni såg i gårdagens inlägg var det trädfällning här igår. Det sista barrträdet i vår trädgård, en 7-8 meter hög tall, är nu en stubbe blott. På måndag kommer stubbfräsaren och tar den också, och för säkerhets skull har den fått lite blå färg för att han ska hitta rätt (vore ju snopet om han tog nån annan stubbe! ;). Sedan är den meningen att byggfirmans maskiner med start i nästa vecka ska ta sig in precis där tallen tidigare stod. 

Vi anlitade Andreas från Kronverket i Staffanstorp för att ta bort trädet, och det är verkligen spännande att se en arborist i arbete. Svisch svosch så var det nedsågat i prydliga delar och packat på en släpvagn, och kvar blev bara några kottar. Ungarna och jag tittade storögt på, värsta actionfilmen ju och på första parkett! 

Med detta är alltså barr-eran i trädgården slut, och endast den lilla fågelbogranen är kvar av alla de tusen och åter tusen små barr som vi fraktat till tippen. Hela framsidan mot gatan liknar just nu ett kalhygge, och jag har ägnat dagen idag åt att flytta perenner därifrån och pytsat ut på olika tillfälliga platser i trädgården. Där ska de bo tills dess vårt stora byggprojekt är klart och först till våren får de flytta tillbaka. I samband med det ska också rabatten göras om och bli mycket större. Det är en rätt förfärlig syn för tillfället, och jag inser att det kommer dröja bra länge innan jag har något fint att visa upp från den sidan av trädgården... Men jag kommer ändå att återkomma till denna rabatt under hösten och vintern, då jag ska planera hur den ska se ut.

Tur att solen lyser desto mer på andra ställen. I en av köksträdgårdens pallkragar blommar dotterns dagisodlade solros som allra vackrast just nu, och gissa om hon är stolt över sin egen lilla sol!

Hoppas ni har en fin lördagskväll, nu ska jag gå och lägga mig och lyssna på åskan och smattret mot plåttaket. Kram från

5 kommentarer:

 1. Vi hade en massa barrträd runt huste när vi flyttade in för 7 år sedan, alla togs bort och gav plats till andra träd och nya rabatter. Tänk vad trenderna svänger hela tiden, undrar h´just om barrträd någonsin får samma fäste som på 70-telet i våra trädgårdar igen? Kul att få göra ny/större rabatt! Det är ju bland det roligaste som finns! Gissar att vi får följa utvecklingen när den tiden kommer!

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att få bort den där stora barraren!
  Visst är det läckert att titta på folk som är såna proffs på sitt jobb.

  Hihi, ja du har då fått jobba med trädgården förstår jag om det var så igenvuxet att den krukan kunde gömma sig :)!

  Hoppas du får en fin söndag, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Elänigt nu men den som väntar på något gott...

  Dotterns dagissolros ska hon allt vara stolt över. Så fiiin!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Skönt att få bort det sista av barreländet! Har varit inne på din flik om din nya rabatt och det ska bli så kul att följa. Ser ju på engång att lite rosor måste ju allt finnas med :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...