måndag 22 augusti 2011

Skuggspel i solrabatten


Tack sommaren för att du bestämde dig för att komma tillbaka en stund! Att få komma hem efter en seg måndag på jobbet och mötas av de härligaste skuggspel i kvällssolen, det är ju sånt som får en på bättre humör direkt.

Det är kul att leka med skuggor i bilder, tycker jag. Ser ni fågelbadet som svävar likt ett flygande tefat över bilden ovan?


I kväll föll många vackra skuggor över min solrabatt i östra delen av trädgården, den som går mellan pergolan och uteplatsen, och det blev en hel drös med bilder! Där är det ganska gassigt och varmt, och där samsas min lilla köksträdgård i pallkragar med soldyrkarna i den blåa rabatten. I entrén in till uteplatsen har jag en rosenbåge gjord av armeringsjärn, och det rostiga går igen lite varstans här. Över jordgubbslandet till exempel, där vi fäste bärnäten över dessa böjda järn i somras när skatorna var som ivrigast. (Och minsann kom inte skuggan av min kjol också med i ett hörn av bilden!)


Vackra elefantgräset inramat av armeringsmatta, och strax intill sjunger bolltistlarna på sista versen.


Lite bling i kryddlandet där den grekiska basilikan har fått gå i blom.


Brokbladiga salvian är som gjord för att fota i kvällssol!


För att inte isopen ska mangla den japanska malörten fullständigt har vi stängt in den bakom ett litet grått staket, som går i färg med den grå graniten som kantar rabatten.


Mera rost! På helgens Trädgårdsgille i Landskrona fann jag denna rostiga boll på pinne som ropade efter mig! Nu står den rund och fin bland bolltistlar och anisisop. Fin skugga har den också! Från Bostället Sköna Ting, där jag för övrigt lätt kunnat göra av med en förmögenhet... Och här på lite längre avstånd har peroviskan fått komma med på ett hörn också. Söta betonghjärtat har jag fått av mamma. På armeringsmattan bakom skulle det ha klättrat en murgöna, men den gav upp och kastade in handduken i vintras.


Efter denna soliga fotosession var jag på avsevärt bättre humör, och detta trots att gräsklipparen lade av mitt i klippningen. Istället blev det fika, hallonsaft och denna smarriga tårta som knastrade dödsskönt mellan tänderna. :)

Nu håller vi tummarna för att sommaren stannar ett litet tag till!

Kram från 

11 kommentarer:

 1. Så mycket fint!
  Det låter som att många haft en mindre bra måndag. Nu hoppas vi på en bättre fortsättning på veckan.

  Solen kan verkligen göra trädgården ännu ännu finare.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Men vad skönt att gräsklipparen la av så det blev fika istället :-) Håller med dig om solen, vill så att den ska stanna. Är lite trött på regn, regn och regn. Om rosorna ska orka en omgång till behövs sol.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 3. Även här har måndagskvällen bjudit på solsken och gräsklippning. Riktigt rofyllt att knata runt där och filosofera!
  Ha en fin vecka!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tårta du blev bjuden på! Så snyggt med de blå perennerna mot det grå staketet. Härliga skuggspel, vilken fin krona på första bilden! Hoppas, hoppas värmen och solen stannar kvar länge (har dock sett en väderprognos med massa regn precis..:(().
  Maria

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas också på mera sol....
  DEn där rostiga bollen är superfin.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Den tårtan hade jag gärna smakat på! ;0) Vi har haft regn hela långa dagen men det gjorde inte så mycket eftersom jag ändå var tvungen att sitta inne och jobba... Till i morgon hoppas jag på sol för då ska sticklingar av liguster i jorden... Hoppas på att få massor med små plantor så jag kan göra en formklippt häck. Nu får man tänka om när det kommer till buxbom och då ligger vintergrön liguster nära till hands... ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint i trädgården! Sensommarsol är verkligen bättre än regngråa dagar.

  Så kul att du tassade in hos mig! Välkommen som följare till Tiger och hans domäner! Själv har jag valt att inte vara Googleföljare till några bloggar, men som du märker har jag koll via blogglistan... ;-)

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. ja, nu vill jag ha sol!!! Inte så mycket av den varan sista tiden här. Eller ja, den tittar absolut fram mellan regnskurar och fuktigt väderlag. Men gräsmattan blir aldrig torr. Åh, förstår att du skulle kunnat handla loss på Bostället Sköna Ting.... Har handlat i deras monter på trädgårdsmässan i Älvsjö. Fick habegär på massor av saker.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Ja kvälls solen är den bästa solen att fota i tycker jag med!Blir så inspirerad då o nya motiv dyker upp.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 10. Vilka fina skuggspel! Nu i sensommarsolen är det lätt att råka få med sin egen skugga på bild också.

  Jag måste fråga vilken färg staketet bakom bolltistlarna är målad med? Det har en så snygg nyans.

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...