lördag 3 september 2011

Trädgårdens ram

Målar brädor som ska bli staket. Hade glömt hur sjukt tråkigt det är, eller kanske rättare sagt förträngt... Det skulle blivit ett av sommarens projekt, men varje gång vi skulle börja öppnade sig himlen. Så nu är det ett helgprojekt istället, som ingen av oss egentligen är så sugna på nu när det ändå är så rörigt här mitt i bygget. Men tanken på att slippa det till våren när så mycket annat står på agendan är drivkraft och nu är vi i alla fall igång!Här ligger stora brädhögen och väntar. Staketet ska rama in trädgårdens södra kortsida. Långsidornas staket och plank gjorde vi de senaste två somrarna och sista kortsidan väntar nästa år. Sedan är det äntligen adjöss med allt gammalt Gunnesbostängsel, och större brädprojekt i trädgården! I våras rev vi det gamla garaget i sydöstra hörnan, och trädgårdens fulhörn blev därmed finhörn. Häggmispelhäcken är redan på plats, så nu är det bara staketet kvar som sista utpost i söder.


Svart är färgen som gäller. Det harmonierar med husets svarta detaljer, och så är det ju så snyggt som fond till allt det gröna. Det svarta staketet blir en tydlig ram runt trädgården, som gränsar av och lyfter fram växternas färger. Ja, nog är det viktigt det här med ramar, både i trädgården och annorstädes... I bakgrunden ser ni hur staketet kommer att se ut i färdigt skick.

Dripp, dropp... 20 meter staket, många brädor blir det och åtskilliga liter svart täcklasyr går det åt. Vi räknade just ut under vår lunchbreak att vi målat ungefär en ynka åttondel av alla ytor nu på förmiddagen. Kan nog behöva en rejäl kopp kaffe innan vi fortsätter...

...och en peppande inspirationsbild av kärleksörten 'Matrona' vars ljuvliga rödrosa toner förstärks och skärps mot den svarta bakgrunden.

Hoppas att ni alla får njuta av en riktigt skön trädgårdsdag idag efter allt regn och rusk! Nu blir det fika i solen, och sen ska jag klättra i byggnadsställningen för lite uppifrån-bilder av trädgården innan jag greppar penseln igen. 

Kram från

9 kommentarer:

 1. Ser fram emot det färdiga resultatet! Jobbigt medan men håller på men blir oftast fint när det är klart!

  Ha en bra helg,

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Mycket måla blir det....men så snyggt det kommer bli. Kärleksörten gör sig verkligen mot det svarta. Hoppas kaffet smakade gott ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag kan tycka det är rätt kul att måla:). Staketet kommer att pryda sin plats, bra val av färg också. Matrona är supersnygg mot det svarta.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. När man har mycket att måla blir det lätt tråkigt. Har mycket själv som skulle behöva målas just nu men är svårt att hitta inspirationen. Önskar dig en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 5. Ni har ju haft tur med vädret idag i a f! Nä - stryka plank är ju inte sådär jättekul...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Men vad fint det kommer att bli!Jättesnygg bakrund för växterna.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Oj vad mycket jobb, inte jätteskoj... Men du får titta på hur bra det blir och hur fult det var, när du börja tröttna! Snygg färg!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Hejsan,
  Första gången jag hittat till din blogg, en trevlig upptäckt :-)
  Vilket jobb att måla alla brädor, men det kommer att bli jättesnyggt. Växter gör sig fint till svart bakgrund.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 9. så snyggt det kommer att bli, men att måla brädor är inte kul.
  ha det gott!!

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...