tisdag 15 maj 2012

A day in the world

Idag äger alltså det internationella fotoeventet A day in the world rum. Vem som helst världen över som gillar att fotografera kan vara med, och det handlar om att dokumentera sin vardag. Bilderna kommer att sparas för eftervärlden som ett unikt tidsdokument, och en del av bidragen kommer också att väljas ut till en bok och till olika utställningar. Jag tycker att det är en sådan rolig idé att dokumentera en helt vanlig dag ur så många olika perspektiv som möjligt, och även om liknande projekt har gjort förut så känns detta som ett fint sätt att hylla kreativiteten hos människor.

Mitt bidrag blev bara en bild, men jag tycker att den säger så mycket. Min dotter Astrid har lekt med en kompis hela eftermiddagen och haft så kul. De bar ut stolarna från lekstugan och tog sig en liten paus under det blommande äppelträdet. När leken var över och det blev dags att gå in och laga middag stod stolarna kvar och var så söta där under trädet. En bild av vänskap och av vår och med småflickorna högst närvarande i bilden trots att man inte kan se dem.

Är det fler som har varit med idag? Passa på annars, jag vet ju att många av er som bloggar garanterat har fotograferat idag. Eller hur?

Kram från
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...