måndag 3 september 2012

Att blomma i skuggan

Alltså vissa dagar... man vill bara gömma sig. Gå i ide, sjappa, kasta in handduken. Eller ducka inuti en krasseblomma. Syns jag nu? Hoppas inte!

Men sen efter ett tag borstar man frömjölet av sig. Nä, minsann, här kan jag ju inte sitta och kura. Fram i ljuset igen, och försöka göra det bästa av situationen. Som skuggliljan, där har vi en som strålar trots att förutsättningarna kanske inte är de bästa.


För det är helt klart svårare att blomma när det är skuggigt, fuktigt och lite halvtrist i trädgårdens mörkaste hörna. Det finns ju dessutom en massa andra som syns mycket mer, som sträcker sig mot solen och är både större och färggladare. Mot trädgårdens divor har man inte mycket att sätta emot om man är en skugglilja. Eller?


Men skuggliljan, hon bidar sin tid och sen, när alla andra haft sina blomningsveckor i solen, när de flesta blommat över och börjat se rätt bedagade och sjaskiga ut - då! Då är det skuggliljans tur, och när kronbladen vecklas ut är de något alldeles extra. Kanske inte den starkaste färgen, de coolaste fröställningarna eller den som brer ut sig mest. Men helt och hållet sin egen, med eller utan fläckar. En liten överlevare där i skugghörnet.

Tack snälla ni för alla era kloka, inspirerande och stöttande kommentarer på mitt förra inlägg. Det svider nu, men jag vet att det går över. Ibland måste det bli värre ett tag innan det kan bli bättre. Och ni gör det lättare!

Kram från

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...