måndag 17 september 2012

Månadsbild september
Dags för septembers månadsbild. Kvaliteten blir ju sisådär när man försöker fotografera genom sovrumsfönstret, och dessutom med den lilla skruttkameran, men nu började jag ju så i januari och fortsätter året ut. Hoppas ni står ut! Har det hänt något sedan förra bilden? Gräsmattan är i alla fall fortsatt grön, solhattarna blommar vidare och kärleksörten är som allra finast just nu. Elefantgräsets vippor vajar i vinden och den här kassa bilden gör dem verkligen inte rättvisa. Men man ser i alla fall hur stort det är i år, större än någonsin. Och jag är faktiskt förvånad över hur höstlik bilden ändå är. När man går där i trädgården ser man enstaka gula blad men här uppifrån är det tydligt att färgerna börjar skifta på flera håll.

Häggmispelhäcken längst ner i söder har farit illa i torkan och är helt gul redan. Inte på hela sommaren har det regnat mer än någon enstaka dag i taget. Vi hade behövt många fler rejäla regn, men dem fick visst ni som bor i Stockholm istället. Synd att det inte fördelade sig lite jämnare, det tycker vi nog alla! Sandlådans lock har lekts sönder, en bräda har lossnat och ligger på gräset bredvid. Undrar hur många gånger vi har lagat den? Här har det lekts oavbrutet och i alla väder sedan dottern fick den när hon var ett år. Kanske är det sista gången,  nästa sommar är de ett år äldre och överger den kanske för annat.

Jag ber om ursäkt igen för den dåliga bilden, men tiden har inte riktigt räckt för att få till en bättre. Hmmm... borde nog putsa det där fönstret också... Nu kan ni ju bara ana äppelmängderna där i träden, men å andra sidan har ni ju sett dem på nära håll flera gånger redan. Och så pågår det ett vägarbete på gatan utanför tomtgränsen. En hel rad med spännande maskiner som brummande drar fram. Tage står uppflugen på staketet och bara glor. Kan man ha sån tur?

Hoppas att er vecka startat bra. Nu väntar vardagsmiddag här, dagens bästa stund.

12 kommentarer:

 1. Vilken ordning och reda! Helt underbart!
  Ha det gott,Karla.

  SvaraRadera
 2. Det går alldeles utmärkt att se din fina och prydliga trädgård på fotot. Kan tänka mig att det är poppis med alla maskinerna....//M

  SvaraRadera
 3. Det gör inget alls att du fotat genom fönstret. Man ser ju i alla fall. Det ser så uppvuxet och lummigt ut. Och gräsmattan kan man inte se att den var hårt åtgången i våras. Ni är så fina vänner du och din trädgård:)).
  Ha en skön kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det ser fint ut hos er fortfarande. Det är något speciellt med höstbilder.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen superfint ut Hanna. Jag som inte är så nöjd med min "nya" rabatt ser nu när jag ser din bild att jag den kommer se helt annorlunda ut när gräset vuxit till sig lite. Så snyggt med kärleksörten, elefantgräset och solhattarna på andra sidan.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 6. Så välvårdat och fint det ser ut! Även om bilden är tagen bakom ett skitigt fönster ;)

  Lemarc är grymt bra. Min favorit är Little Willie John. Lyssna på den om du inte redan gjort det. Helt underbar!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Jag är bra fascinerad av din gräsmattas fina rundade form. Så läckert!!! Och det är en rolig idé att fotografera trädgården varje månad från samma punkt. Kul.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 8. Så snyggt ni har det och det är verkligen höstkänsla, en skön mysig sådan.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Vad fint ni har!

  Här är det mycket tveksamt om de senblommande/höstblommande kommer att blomma... Rudbeckiorna har stått och stampat med knoppar lääänge nu... Vår sommar startade senare än vanligt och var kallare än vanligt, så tyvärr ser det inte ljust ut för mina rudbeckior, solbrudar, liljor eller höstanemoner.

  Vad kul det är med bloggar som visar månadsbilder - kanske jag ska prova på det, om jag kommer ihåg varje månad!

  Ha det bra /Helena

  SvaraRadera
 10. Älskar dina månadsbilder! Och såå mycket som har hänt under det här året. Helt galet. Snyggaste elefantgräset också. Jag är så sugen på ett jag med. Men var ska jag få plats?! Ser ju ut som det kräver sina kvadratmeter...
  Kramar!

  SvaraRadera
 11. Intressant att följa med alla förändringar!
  Så fint du har det! Så perfekt! Med linjer och former..Och vackra växtval..Och så vacker trädgården är på hösten : )
  /Cika

  SvaraRadera
 12. Det är verkligen snyggt och välplanerat. Jag ringer dig nästa gång jag ska göra en trädgård, jag vill också ha det så... :)

  SvaraRadera

Tack för att du vill lämna en kommentar, det uppskattas må du tro! /Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...