måndag 17 september 2012

Månadsbild september
Dags för septembers månadsbild. Kvaliteten blir ju sisådär när man försöker fotografera genom sovrumsfönstret, och dessutom med den lilla skruttkameran, men nu började jag ju så i januari och fortsätter året ut. Hoppas ni står ut! Har det hänt något sedan förra bilden? Gräsmattan är i alla fall fortsatt grön, solhattarna blommar vidare och kärleksörten är som allra finast just nu. Elefantgräsets vippor vajar i vinden och den här kassa bilden gör dem verkligen inte rättvisa. Men man ser i alla fall hur stort det är i år, större än någonsin. Och jag är faktiskt förvånad över hur höstlik bilden ändå är. När man går där i trädgården ser man enstaka gula blad men här uppifrån är det tydligt att färgerna börjar skifta på flera håll.

Häggmispelhäcken längst ner i söder har farit illa i torkan och är helt gul redan. Inte på hela sommaren har det regnat mer än någon enstaka dag i taget. Vi hade behövt många fler rejäla regn, men dem fick visst ni som bor i Stockholm istället. Synd att det inte fördelade sig lite jämnare, det tycker vi nog alla! Sandlådans lock har lekts sönder, en bräda har lossnat och ligger på gräset bredvid. Undrar hur många gånger vi har lagat den? Här har det lekts oavbrutet och i alla väder sedan dottern fick den när hon var ett år. Kanske är det sista gången,  nästa sommar är de ett år äldre och överger den kanske för annat.

Jag ber om ursäkt igen för den dåliga bilden, men tiden har inte riktigt räckt för att få till en bättre. Hmmm... borde nog putsa det där fönstret också... Nu kan ni ju bara ana äppelmängderna där i träden, men å andra sidan har ni ju sett dem på nära håll flera gånger redan. Och så pågår det ett vägarbete på gatan utanför tomtgränsen. En hel rad med spännande maskiner som brummande drar fram. Tage står uppflugen på staketet och bara glor. Kan man ha sån tur?

Hoppas att er vecka startat bra. Nu väntar vardagsmiddag här, dagens bästa stund.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...