torsdag 28 mars 2013

Här är dom - årets fröer!

Påsklov var det här! Många sköna lata dagar ligger framför oss och jag njuter av varje minut. Jag försöker att tänka bort snön så gott det går, och när solen skiner är det inte så svårt trots allt. Och igår när jag och dottern fikade ute insvepta i varsin filt, ja, då gick det riktigt bra!

Denna morgon roar jag mig med att beställa sommarens fröer på Impecta, där det är fri frakt på alla beställningar hela påsken minsann. I år har jag inte försått något alls inomhus, eftersom vi ska åker bort några gånger under våren. Sedan har jag ärligt talat inte varit särskilt peppad på det heller, med snön som öst ner och vintern som aldrig vill ta slut. Så i år satsar jag rakt av på blommor som kan sås på friland. Det är helt underbart att klicka runt och drömma sig bort, men det är inte lätt att välja... Till sist blev det i alla fall en blandning av förra årets favoriter i repris och några nykomlingar.I barnens pallkragar blir det zinnior i år också, och nu testar vi sorten 'Queen Lime Red' för de härliga färgernas skull.


I lådan bredvid ska jag så äppelsolbruden 'Pineapples'. Zinniorna doftar ju inte och kan behöva en granne som sprider lite väldoft. Och så är jag svag för limegrönt. Det ser ju så coola ut med sina små runda blommor, eller hur?

 
Luktärter är ett måste, och i är blir det vita 'Mrs Collier'. Om jag bara fick köpa en endaste fröpåse (hemska tanke!) skulle det bli en påse luktärtsfrön, ingen tvekan om det. Har man luktärter är sommaren, grannsämjan, humöret och luktsinnet räddade!


 
Solrosor är kul att odla med barnen, och i sommar satsar vi på de här högresta snyggingarna. 'Moulin Rouge', hur härliga ser de inte ut?
 

Och så grekisk lövkoja, för den härliga doftens skull. Ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag har skrivit om dem, till exempel här och här. Liten oansenlig blomma med största doften i hela trädgården.
 
Ja, så långt har jag kommit hittills i min beställning. Lite grönsaker måste jag ju också ha, även om jag inser mer och mer att jag i första hand är en blommänniska. Tomater, sockerärter och morötter såklart. Och kanske någon gurka. Melon vore väl kul? Och så sallad förstås... Hmm...varför blir det alltid så dyrt???
 
Nu längtar jag ännu mer efter att få sätta fingrarna i jorden! Men medan jag väntar läser jag en bra bok, äter påskgodis och umgås med några sköna påskkärringar och det är inte så dumt det heller, denna kallaste påsken av alla...
 
Vi ses väl ikväll förresten? Jag kör med röd katt och kopparkittel, så vet ni vad ni ska spana efter. Flyg försiktigt så ses vi där!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...