söndag 6 april 2014

Dom dimmiga dagarna


Så här såg det ut i morse när vi vaknade. Hela Malmö insvept i tjock dimma, och så har det fortsatt större delen av dagen. Jag som siktat in mig på en heldag i trädgården kom av mig litegrann, det lockade inte alls att gå ut trots det milda vädret.
Silverpäronet har börjat blomma så smått, vackra vita blommor på näst intill bar kvist. Jag tycker det är ett sådant vackert litet träd och är så glad att vi bestämde oss för att plantera det. Det var en het sommardag för snart två år sedan, och svetten rann i strida strömmar innan det var på plats. Minns ni? 

Tulpanerna vid grinden blommar på. Ibland är det faktiskt tur när det kommer några kyligare dagar som det gjort den senaste veckan. Blomningen räcker ju längre då! Spireorna i bakgrunden liknar nästan någon slags klot. Fast bara nästan... De är några av de ganska få växter som finns kvar här sedan vi flyttade in. Inklämda i en förvuxen idegranshäck stod de, bortglömda och lite ledsna. Jag räddade dem, klippte ner dem och har ännu inte slutat hoppas på att de ska bli sådär ståtliga en dag som Marias fina spireaklot på Almbacken. Titta  bara på de här vackra bilderna från hennes vackra trädgård, så snyggt så man bara smäller av!Dimman fortsatte och soffan lockade, men jag tog mig samman ändå och gick ut och körde högtryckstvätt en stund på uteplatserna. Det kändes som rätt väder för det, allt var ju liksom redan fuktigt. Det är kul att köra tvätten tycker jag, snabbt resultat och fint blir det. Trädäcken var rejält algbevuxna efter den milda vintern, men nu är de rena igen. Men blöt och frusen blir man ju, så nu blir det soffan i alla fall resten av kvällen.

Penséerna på trappan är täckta av dagg, ja, dimman gör gott för växterna. Men själv kryper jag ner i soffan nu med en trädgårdstidning och lyssnar på världens bästa låt om dimma.

Ha en fin söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...